×

Elektronik Dünyada Caz İzleri

Elektronik Dünyada Caz İzleri

Elektronik Dünyada Caz İzleri

Akbank Sanat Caz Dinleme Kulübü Sunar: “Elektronik Dünyada Caz İzleri

Müziğin evrenselliğini tüm sanatseverlerle buluşturan Akbank Sanat Caz Dinleme Kulübü’nde bu ay, ‘Elektronik Dünyada Caz İzleri’ temasıyla Tan Tunçağ sahnede. 25 Nisan Perşembe günü saat 19:00’da Akbank Sanat’ta gerçekleşecek etkinlikte, elektronik müziğin yenilikçi dokunuşlarıyla cazın nasıl içe içe geçtiği keşfedilecek.

Elektronik müziğin modern notalarıyla cazın geleneksel ritimlerinin birleşimini açığa çıkaran Caz Dinleme Kulübü’nde Tan Tunçağ’ın seçtiği, caz ve elektronik müziğin harmanlandığı parçaları dinleyerek bu iki janranın etkileşimi ve yaratıcılığı ortaya çıkarken etkinliğin ikinci bölümde ise, katılımcıların temaya uygun seçtikleri parçalar eşliğinde, elektronik müzik dünyasında cazın izleri ve etkisi daha derinden gözlemlenecek.

Caz Dinleme Kulübü: “Elektronik Dünyada Caz İzleri” Tan Tunçağ

AKBANK SANAT 30 YAŞINDA

Türkiye’de çağdaş sanatın gelişimini desteklerken, her yaştan sanatseverlerle kurduğu güçlü bağ ile çalışmalarına devam eden Akbank Sanat; yerel ve evrensel mirasın korunarak kuşaklara aktarılması hedefiyle 30’uncu yılını kutluyor.

Akbank Sanat’ın farklı disiplinleri bir araya getiren çağdaş ve enerjik yapısı sanat ekosisteminde yeni filizlerin beslenmesine olanak sağlarken büyüyüp olgunlaşanları da kapsıyor. ‘Değişimin hiç bitmediği yer’ olma misyonuyla yılda 700’den fazla etkinlikle sergilerden çağdaş dans gösterilerine, caz konserlerinden seminerlere, söyleşilerden çocuk atölyelerine, film gösterimlerinden çocuk tiyatro gösterilerine uzanan geniş bir yelpazede birçok farklı etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Sanatseverleri yıl boyunca dört sergiyle buluşturuyor. Bu yıl 34’üncü yaşını kutlayan Akbank Caz Festivali ve 20’nci yaşını kutlayan Akbank Kısa Film Festivali; her yıl sadece İstanbul’da değil, üniversite kampüslerine yayılan etkinlikleriyle tüm Türkiye’deki gençlerle bir araya geliyor.